12.4.2024

Kia prejemnica številnih prestižnih nagrad

Tudi v letu 2024 Kia nadaljuje s svojo bero prestižnih nagrad. Zvezda pomladi je vsekakor EV9.

Seznam nagrad je zelo impresiven:

  • EV9 - dvojna zmaga na 2024 World Car Awards
  • Pet nagrad na natečaju IF Design Awards za leto 2024
  • EV9 - Svetovni avto leta 2024 po izboru žensk
  • Štiri nagrade What Car?

KIA EV9 Z DVOJNO ZMAGO NA 2024 WORLD CAR AWARDS 

Kia EV9 je dosegel izjemno dvojno zmago na tekmovanju World Car Awards 2024. Med razglasitvijo v živo na avtomobilskem salonu v New Yorku si je EV9 zagotovil kar dva prestižna naslova - Svetovni avtomobil leta in Svetovno električno vozilo.

Žirija 100 uglednih avtomobilskih novinarjev iz 29 držav je z nagrado na podelitvi World Car Awards pri EV9 prepoznala inovativen dizajn, prostorno notranjost s sedmimi sedeži in konkurenčno ceno. EV9 je zasnovan na platformi E-GMP in predstavlja prvo Kio s četrto generacijo baterijske tehnologije za izboljšano zmogljivost.

Program World Car Awards, ki je bil ustanovljen leta 2003, predstavlja vrhunski globalni standard za avtomobilsko odličnost in vodstvo, saj nagrajuje izjemne dosežke v hitro spreminjajoči se avtomobilski industriji. Pred 2024 podelitvijo je Kia osvojila že tri zmage World Car Awards. Telluride je bil izbran za svetovni avto leta, Soul EV pa za svetovni mestni avto leta, oba leta 2020. Leta 2023 pa je Kia EV6 GT prejel naziv svetovni zmogljivi avto leta.

"Zelo smo počaščeni, da je bil EV9 imenovan za Svetovni avtomobil leta in Svetovno električno vozilo. Ta zmaga je dokaz naše neomajne zavezanosti premikanju meja tehnološke in oblikovalske odličnosti. Nadaljnji uspeh modela Kia EV9 nas bo spodbujal, da bomo še naprej zagotavljali izjemna vozila, ki na novo opredeljujejo vozno izkušnjo za stranke po vsem svetu," je dejal Ho Sung Song, predsednik in izvršni direktor družbe Kia.

"EV9 je jasen prikaz Kiine vizije in še en dokaz naše predanosti kakovosti. Ta nagrada utrjuje položaj Kie kot vodilnega podjetja na področju rešitev trajnostne mobilnosti, ki presega običajne avtomobile. To čast si delimo z našimi globalnimi ekipami, ki so s svojim trdim delom in predanostjo prispevale k uspehu EV9," je dejal Sean Yoon, predsednik in izvršni direktor odružnic Kia North America in Kia America.

Nagrade za Kia EV9

KIA S PETIMI NAGRADAMI NA NATEČAJU IF DESIGN AWARDS ZA LETO 2024

Kia je na podelitvi nagrad iF Design Awards 2024 dosegla izjemen uspeh, saj je strokovna žirija priznanega oblikovalskega foruma prepoznala pet elementov iz različnih programov Kie.

Kia EV9 s prestižno zlato nagrado
Novi Kia EV9, ki je bil že večkrat nagrajen, je svojemu odličnemu rezultatu dodala še ekskluzivno zlato priznanje. Dodatno priznanje, ki je podeljeno le 75 najboljšim zmagovalnim dizajnom po vsem svetu, dokazuje nenehen vpliv Kiine oblikovalske filozofije »Opposites United«.

Opposites United spretno izkorišča ustvarjalno napetost med različnimi vrednotami narave in sodobnosti, ustvarjajoč harmonično celoto. Ta koncept Kiinim oblikovalcem ponuja okvir za združevanje edinstvene kombinacije elegantnih, kiparskih oblik ter samozavestne, odločne geometrije, kar vodi v nastanek presenetljivo sodobnega, a hkrati graciozno umirjenega končnega izdelka.

"EV9 predstavlja našo nenehno predanost novim dosežkom na področju oblikovanja, povezljivosti in uporabnosti ter našo odgovornost do okolja," je poudaril Karim Habib, izvršni podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovanja. "Prejem te nagrade je priznanje za vztrajno predanost in predano delo neštetih članov naše ekipe oblikovalcev in inženirjev ter jasno izpostavlja naše prizadevanje, da s prepričljivim in premišljenim oblikovanjem vplivamo na industrijo in trg."

Zunanjost vozila EV9 s svojo pokončno držo, jasnimi linijami in ravnimi površinami izžareva samozavest, jasnost in mirnost. Značilen “digitalni tigrov obraz” kaže vizionarski in futuristični videz, ki ga poudarjata maska z digitalnim vzorcem osvetlitve in navpični žarometi.

Notranjost, za katero sta značilna ravno dno in dolga medosna razdalja, izkorišča prednosti platforme E-GMP za zagotavljanje odlične prostornosti, elementi, kot so sedeži in sredinska konzola pa so oblikovani s prefinjenostjo, kar dodatno poudari občutek prostornosti.

Poleg tega je bila kabina EV9 zasnovana v skladu s Kiino "tristopenjsko strategijo trajnostnega oblikovanja". Strategija, ki pooseblja zavezanost znamke k trajnosti, želi zagotoviti postopno zmanjšanje uporabe usnja živalskega izvora, uvedbo Kiinih 10 obveznih trajnostnih elementov in spodbujanje raziskav na področju razvoja naravnih materialov.

Nagrado za model EV9 so člani žirije iF obrazložili: "Kia EV9 razširja estetske meje velikih SUV-jev in hkrati izboljšuje njihovo funkcionalno zmogljivost. Zaradi njegovega sodobnega oblikovnega jezika so drugi veliki SUV-ji videti staromodni, medtem ko vrtljivi sedeži v drugi vrsti in številne manjše funkcionalne rešitve poskrbijo, da je življenje v vozilu bolj družabno! Kdo pravi, da trajnostno oblikovanje ne more biti vznemirljivo?"

Informacijsko-zabavni sistem "Ki" v EV9 je prav tako prejel priznanje za oblikovanje, ki temelji na konceptu Opposites United
Informacijsko-zabavni sistem "Ki" v SUV-ju se ponaša z grafičnim slogom, ki je v skladu z vrednotami Opposites United in dopolnjuje zasnovo vozila, saj uporablja očem prijazne in prepoznavne barve, s čimer zaokrožuje edinstveno in sodobno izkušnjo blagovne znamke Kia. Zmagovalec v kategoriji vmesnikov izdelkov Ki temelji na ključni vizualni podobi poševne črte, ki predstavlja naraščajoče težnje in je uporabljena v vseh elementih infozabavnega sistema, od ikon, pisav do armaturne plošče.

Ta diagonalni rob zagotavlja prepoznaven in skladen videz, obenem pa ohranja jasnost in prepoznavnost. Konfiguracija uporabniškega vmesnika, optimizirana za zaslon, je zasnovana tako, da nove funkcije, kot je polnjenje električnih vozil, postanejo bolj intuitivne in berljive. To omogoča uporabnikom lažje prepoznavanje prehodov med signali ter boljšo razumevanje informacij o polnjenju in praznjenju baterije.

Dodatne nagrade za fizične, digitalne in interaktivne oblikovalske pobude zaokrožujejo izjemen rezultat za znamko Kia
Poleg uspehov modela EV9 je bila Kia počaščena, da so člani žirije iF prepoznali še več drugih projektov, vključno z oblikovanjem blagovne znamke za komunikacijo Kiinih "80 let gibanja", oblikovanjem sejemske stojnice "Windows of Inspiration" in interaktivno medijsko izkušnjo "Kia EV Unplugged Ground". Vsi dobitniki nagrade iF Design Award dokazujejo ključno vlogo, ki jo ima močno oblikovanje v celotni blagovni znamki Kia.

Nagrade za Kia EV9

KIA EV9 JE SVETOVNI AVTO LETA 2024 PO IZBORU ŽENSK

Kia EV9 je bil s strani ugledne žirije na izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) razglašen za "najboljši avtomobil na svetu za leto 2024". Razglasitev priznanja, objavljena 8. marca, je sovpadala s praznovanjem mednarodnega dneva žensk. Na podlagi poglobljenega ocenjevanja 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav na petih celinah je model Kia EV9 zmagal med 63 tekmujočimi vozili. Najnovejše priznanje za EV9 izpostavlja neprimerljivo vsestranskost tega povsem električnega velikega SUV-ja in njegovo izjemno sposobnost zadovoljevanja različnih potreb potrošnikov po vsem svetu.

Kia EV9 s sedmimi sedeži in inovativnim dizajnom postavlja nove standarde v segmentu električnih SUV-jev ter se ponaša z napredno tehnologijo in izjemno zmogljivostjo. Med njegovimi pomembnimi funkcijami sta dvosmerno polnjenje in možnost izjemno hitrega polnjenja, ki postavljata nova merila za udobje in učinkovitost.

Žirantke so EV9 pohvalile kot revolucionarno novost na trgu električnih vozil ter poudarile njegovo cenovno dostopnost glede na avtomobilski razred, prijaznost do uporabnika in široko uporabnost. Pohvalile so Kiino inovativnost pri izdelavi tega velikega SUV-ja z izjemno aerodinamiko in napredno tehnologijo, pa tudi družini prijazno notranjost in vozno izkušnjo. Izpostavile so tudi vsestranskost in zmogljivost Kiinega najprestižnejšega modela, zlasti v zahtevnih zimskih razmerah, ter njegovo prostorno notranjost. Poleg tega je bila Kia pohvaljena zaradi zagotavljanja večnamenskega električnega vozila prihodnosti z izjemno energetsko učinkovitostjo.

Letošnje priznanje za EV9 sledi lanskemu uspehu modela Kia Niro, ki je bil na podelitvi nagrad WWCOTY 2023 imenovan za "najboljši avtomobil na svetu za leto 2023". Kia EV9 nadaljuje svoj impresivni niz nagrad, med katerimi je tudi uvrstitev med najboljše tri finaliste za nagrado World Car Awards 2024. SUV je dosegel tudi zmago v kategoriji 'družinski avtomobili' v izboru Zlati volan za leto 2023 ter postal nemški luksuzni avtomobil leta 2024, kar kaže na širok spekter zmogljivosti tega modela.

Nagrade za Kia EV9

ŠTIRI NAGRADE WHAT CAR? ZA KIO

Kia je na podelitvi nagrad za Avto leta revije What Car? 2024 prejela štiri nagrade, vključno z zmago v dveh glavnih kategorijah za Kia Sportage in Kia EV6. David Hilbert, direktor marketinga pri Kia Europe, je povedal: "Osvojitev štirih prestižnih nagrad What Car? je dosežek, na katerega smo lahko resnično ponosni. Medtem ko je SUV Kia Sportage vodilni v svojem razredu z izstopajočim dizajnom, učinkovitimi pogonskimi sklopi in impresivno praktičnostjo, je dejstvo, da so bralci ponovno glasovali za EV6 in nedavno predstavljeni EV9, impresivno. Čaka nas še eno razburljivo leto na naši poti, da postanemo vodilni svetovni ponudnik rešitev trajnostne mobilnosti."

Kia Sportage: že drugo leto zapored "najboljši družinski SUV’
Kia Sportage je že drugo leto zapored prejel nagrado za ‘Najboljši družinski SUV’. Člani žirije so v enem izmed najbolj priljubljenih in vročih razredov ocenili, da je pred vsemi ostalimi tekmeci.

Žirija, sestavljena iz ekipe strokovnih preizkuševalcev vozil, je napisala: "Kia Sportage nudi udobnejšo vožnjo kot ključni tekmeci ter na ovinkastih cestah zaradi močnega oprijema in natančnega krmiljenja vzbuja zaupanje. Poleg tega je na voljo pametno opremljena in uporabniku prijazna notranjost, ki ponuja ustrezno dvignjen vozniški položaj. Ne glede na to, kje v vozilu sedite, je prostora za glavo in noge dovolj, Kia Sportage pa je tudi prijetno zračen."

Kia Sportage pete generacije je predstavljena v začetku leta 2022, leta 2023 pa je prejel nagrado What Car? za ‘najboljši družinski SUV’. Lani je bila povsem novi Kia Sportage najbolje prodajan model Kie v Evropi s 165.354 prodanimi primerki.

Kia EV6: 'najboljši družinski električni SUV'
Dve leti po tem, ko je Kia EV6 osvojil skupno nagrado "Avto leta" revije What Car?, po mnenju mnogih še vedno postavlja merila za električna vozila v svojem razredu. Prejel je nagrado za ‘najboljši družinski električni SUV’ leta 2024, pred številnimi novinci v vse bolj konkurenčnem segmentu.

Žiranti so komentirali: "Dve leti po tem, ko je bil EV6 imenovan ‘Avto leta’ revije What Car? le ta še naprej združuje velik doseg baterije, hitro polnjenje, uravnoteženo vožnjo in vodljivost ter bogato opremo za konkurenčno ceno, ki je boljša od vseh tekmecev. Poleg tega je kljub elegantnemu videzu praktična izbira, saj ponuja veliko prostora tako spredaj kot zadaj in prtljažnik s solidno prostornino."

EV6 ponuja do 528 km voznega dosega po kombiniranem testnem postopku WLTP*. Vozniki lahko izbirajo med modeli s pogonom na zadnja ali vsa štiri kolesa ter visokozmogljivo različico EV6 GT, ki od 0 do 100 km/h pospeši v le 3,5 sekundah. EV6 je vrhunski igralec v evropskem rastočem sektorju električnih vozil, ki se ponaša z več kot 36.000 prodanimi primerki v letu 2023.

Kia EV9: ‘najboljši električni 7–sedežnik’
Kia EV9 je prejel tudi nagrado za ‘najboljši električni 7-sedežnik. V podkategoriji so sodniki EV9 pohvalili zaradi njegovih zmogljivosti in vrednosti v primerjavi s tekmeci: "Večina sedemsedežnih električnih SUV-jev je bodisi smešno dragih bodisi ne tako praktičnih, kot bi pričakovali, vendar je Kia EV9 drugačna, saj ponuja udobno sedenje za sedem odraslih v paketu, ki je – čeprav daleč od poceni – cenovno ugoden v primerjavi s tekmeci. Z velikim uradnim dosegom lahko EV9 prevozi dolge poti, ne da bi vas skrbelo, kje bo naslednje polnjenje."

EV9 je že na voljo v Evropi in ponuja obsežno opremo, drzno in sodobno obliko ter najnovejšo tehnologijo EV. EV9 z zadnjim pogonom lahko z enim polnjenjem* prevozi do 563 km (kombinirani cikel WLTP), medtem ko lahko modela GT-Line in GT-Line S z enim polnjenjem prevozita do 505 km. Zmogljivost polnjenja z 800 volti pomeni, da lahko EV9 izkoristi veliko moč enosmernega toka in napolni baterijo od 10 do 80 odstotkov v samo 24 minutah.

Kia prejela ‘nagrado za vlečno vozilo" za širok izbor avtomobilov, ki omogočajo vleko
Četrta trofeja za Kio je nagrada za vlečno vozilo, ki je običajno namenjena posameznemu modelu, letos pa je Kia dobila priznanje za široko paleto vozil, ki omogočajo vleko.

Žiranti so zapisali: ‘Revija What Car? in strokovnjaki Kluba za kampiranje in karavaning vsako leto združijo moči, da bi našli najboljše vlečne avtomobile. Toda namesto da bi izločili posamezen model, so letos sodniki menili, da si Kia kot znamka najbolj zasluži nagrado za način, kako dosledno izdeluje vrhunske vlečne avtomobile, ne glede na to, ali želite dizelski, hibridni ali celo popolnoma električni avtomobil.”

Več vozil Kia ima visoko vlečno zmogljivost, med njimi priljubljeni Sportage, Sorento, EV6 in zdaj tudi EV9, pri čemer slednji ponuja največjo vlečno zmogljivost do 2.500 kg pri štirikolesnem pogonu in dvomotornem pogonu.

Nagrade za Kia EV9

KIA EV9 JE ZMAGOVALEC KATEGORIJE SUV V IZBORU ZA ŽENSKI SVETOVNI AVTO LETA 2024

Kiin najnovejši model EV9 je nedavno na prestižnem tekmovanju za ženski svetovni avto leta 2024 (WWCOTY) razglašen za zmagovalca v kategoriji športnih terencev.

Ta izjemen dosežek je rezultat temeljitega ocenjevanja 62 novih modelov, v okviru katerega je Kia EV9 izstopal zaradi izjemnih lastnosti na različnih področjih, kot so varnost, vozna izkušnja, tehnologija, udobje, učinkovitost, vpliv na okolje in vrednost za denar. Osvojeno priznanje še dodatno utrjuje sloves modela Kia EV9 kot vodilnega velikega električnega SUV-ja v avtomobilski industriji.

V obsežnem procesu izbora je sodelovalo 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav s petih celin, ocenjevanje pa je vključevalo vozniške preizkuse, podrobno analizo in rigorozne študije, na podlagi katerih so izbrali zmagovalce v petih kategorijah: SUV, družinski avtomobil, velik avto, ekskluzivni avto ter 4x4 in pick-up.

V tem začetnem krogu ocenjevanja je Kia EV9 izstopal zaradi svoje izjemne aerodinamičnosti, inovativnih oblikovnih značilnostih, napredne tehnologije, zmožnosti dvosmernega polnjenja in ultra hitrega 800-voltnega polnilnega sistema. Žirija je poudarila tudi privlačno ceno EV9, ki ga postavlja v konkurenčen položaj v primerjavi z drugimi vozili v istem segmentu.

EV9 združuje zmogljivosti športnega terenca, najsodobnejši dizajn električnih vozil in napredne tehnologije, kar ga uvršča v ospredje kategorije SUV. EV9, ki je narejen na električni globalni modularni platformi (E-GMP), zagotavlja športne zmogljivosti in povsem električni doseg več kot 541 km (WLTP). Njegovo izjemno hitro 800-voltno polnjenje v samo 15 minutah omogoča do 239 km dosega.

Doseženo priznanje Kia EV9 v izboru WWCOTY 2024 dokazuje uspešnost Kiine predanosti ustvarjanju vozil, ki ugajajo širokemu spektru zahtev in preferenc. Priznanje je dokaz privlačnosti EV9 in njegovega velikega odmeva pri ženskah po vsem svetu.

Nagrade za Kia EV9