18.1.2024

Naša ambasadorka Abigail Strate

Predstavljamo vam Abigail Strate, odlično kanadsko smučarsko skakalko, ambasadorko našega podjetja.

V našem podjetju smo navdušeni nad smučarskimi skoki in uspehi slovenskih skakalcev in skakalk. Ponosni smo na njihove uspehe in pogum in jim od srca čestitamo za vse odlične uvrstitve, s katerimi nas razveseljujejo vsako zimo.

Ponosni pa smo tudi na odlične slovenske trenerje, ki svoje znanje delijo v tujih reprezentancah. Tak primer je trenerska ekipa kanadske reprezentance. Sestavljajo jo Igor Cuznar, Uroš Vrhovec, Janko Zwitter in Urban Jarc. Preko njih smo spoznali tudi njihovo varovanko Abigail Strate, obetavno kanadsko smučarsko skakalko, nosilko olimpijske medalje iz Pekinga.

Abigail Strate je stara 22 let. Doma je iz Calgaryja, zadnja leta pa kar 80 % časa preživi v Sloveniji. Slovenija ji je tako zlezla pod kožo, da zelo rada predstavlja slovensko kulturo in običaje preko socialnih omrežij. Začela se je tudi učiti slovensko in zelo uživa v naši deželi. Navdušila s svojo simpatičnostjo, delavnostjo in talentom, zato smo se odločili, da jo podpremo pri doseganju njenih ambicioznih ciljev: biti med TOP 10 v svetovnem pokalu, stati vsaj enkrat na stopničkah in poleteti preko 200m. Postala je naša ambasadorka, kar pomeni, da nas promovira v širši javnosti. Kanadska reprezentanca je z lepo gesto poskrbela, da smo oglaševani tudi na njenem skakalnem dresu.

Kljub njenemu nespornemu talentu nismo pričakovali tako meteorskega vzpona. Abigail nas je v zadnjih tednih razveseljevala z vrhunskimi rezultati. Med novoletnimi prazniki je na Turneji dveh večerov kar dvakrat stala na zmagovalnih stopničkah. V Garmisch-Partenkirchnu je dosegla izjemno tretje mesto, le dva dneva kasneje pa je v Oberstdorfu še nadgradila svoj uspeh in osvojila drugo mesto! S to fantastično predstavo je Abigail dokazala, da je ena najsvetlejših zvezd na smučarskem nebu.

Abigail smo zaradi vsega zgoraj opisanega vzeli za svojo, tako da zdaj poleg Slovenk navijamo tudi zanjo.

Nekaj zanimivih informacij o njej in njeni sotekmovalki, prav tako odlični Alexandrie Loutitt, s katero sta osvojili bronasto olimpijsko medaljo (v mešani ekipi sta bila tudi Mackenzie Boyd-Clowes in Matthew Soukup), si lahko preberete tudi v tem zanimivem članku.

Fotografije