14.12.2023

Prestižne nagrade za Kia EV9

Kiin paradni konj EV9 je njen prvi namenski povsem električni SUV. Navdušuje tako laično kot strokovno javnost in je že prejemnik številnih strokovnih nagrad.

KIA EV9 JE "LUKSUZNI AVTO LETA 2024"

Nemški Avto leta 2024 v kategoriji Luksuzna vozila

Po debiju v petmetrskem razredu je Kia takoj prepričala 27-člansko žirijo izbora "Nemški avto leta 2024" (GCOTY). Električni SUV Kia EV9 je bil izbran v kategoriji "luksuzni" v izboru za Nemški avto leta 2024. Sem spadajo vsi modeli z osnovno ceno nad 70.000 evrov. Kia EV9 je zmagala v konkurenci osmih drugih modelov, ki so se potegovali za nagrado.


PRESTIŽNA PRIZNANJA ZLATI VOLAN ZA LETO 2023

ZLATI VOLAN 2023 v kategoriji DRUŽINSKA VOZILA po izboru Auto Bild

Nagrade Zlati volan so priznanje za najboljša vozila na trgu
Nagrade Zlati volan, ki jih od leta 1976 podeljujeta AUTO BILD in BILD am SONNTAG, združujejo javno glasovanje in strokovne ocene ter veljajo za najpomembnejše priznanje v nemški avtomobilski industriji. Letos sta obe uredništvi nominirali skupaj 57 novih avtomobilov, nato pa so bralci izbrali 21 finalistov.

"EV9 je žirijo prepričal kot vsestranski in prostoren družinski avtomobil z najsodobnejšo 800-voltno tehnologijo, inovativnimi funkcijami in odličnimi sistemi za pomoč vozniku," je povedal Robin Hornig, urednik revije AUTO BILD.

"V veliko zadovoljstvo mi je prejeti nagrado Zlati volan. To je dokaz trdega dela in predanosti celotne ekipe Kia," je dejal Karim Habib, izvršni podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovanja. "To najnovejše priznanje je še en dokaz Kiine odločenosti, da bo še naprej vodilna na področju elektrifikacije, pionirske tehnologije in inovacij, ki na novo opredeljujejo avtomobilsko industrijo."


EV9 FINALIST IZBORA ZA "EVROPSKI AVTO LETA 2024"

Kia se je v ožji izbor uvrstila že tretjič zapored

Kiin povsem električni SUV z dosegom do 563 km in izjemno hitrim polnjenjem se je prebil med sedem najboljših letošnjih novosti v Evropi.

Kia se je v ožji izbor uvrstila že tretjič zapored (skupno šestkrat) – lani z Nirom, leta 2022 pa je zmagal EV6 in postal Evropski avto leta.

Popolnoma električni SUV je bil najprej uvrščen na seznam 28 novih modelov, ki so bili predstavljeni letos, zdaj pa ga je 59-članska žirija iz 22 držav izbrala med sedem najboljših. Skupni zmagovalec bo razglašen 26. februarja 2024, na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Jason Jeong, predsednik družbe Kia Europe, je dejal: "Ponosni smo, da smo se z modelom Kia EV9 že tretjič zapored uvrstili v ožji izbor za avto leta v Evropi. Kia EV9 gre po stopinjah nagrajenega modela EV6, avtomobila leta 2022, in dokazuje uspešnost našega prizadevanja, da se uveljavimo kot vodilna znamka električnih vozil na evropskem trgu."


EV9 POSTAL "DRUŽINSKI AVTO LETA " PO IZBORU TOPGEAR.COM

Tretja zaporedna nagrada za Kio v izboru TopGear.com

Kia EV9 je na podelitvi nagrad TopGear.com za leto 2023 prejel naziv "družinski avtomobil leta". Popolnoma električni EV9 – Kiin novi premijski SUV – je ocenjevalce revije Top Gear navdušil s kombinacijo družini prijaznega prostora, dolgega dosega, tehnologij v vozilu ter najsodobnejših oblikovnih in trajnostnih lastnosti.

EV9 je predstavljen v najnovejši številki revije BBC Top Gear Magazine, ki je posvečena najboljšim in najbolj zaželenim avtomobilom na svetu. Na spletni strani TopGear.com je objavljen tudi film "Spoznajte zmagovalce", v katerem je tudi EV9.

.